Напрям наукової діяльності кафедри – це створення технологій одержання безпечних харчових продуктів і визначення критеріїв їх оцінки. Розробка біотехнологічних методів одержання стабілізованих заквасок для розсільних сирів, а також одержання закваски для продуктів функціонального призначення та дослідження показників безпечності та якості хлібів виготовлених на заквасках. Проведення аналізу зернопродукції запоказниками безпечності.
Проводяться наукові дослідження щодо біоконверсійних технологій (в харчовій та рибній промисловості) та переробки молочної сироватки за допомогою біотехнології одноклітинних.

Основні дисципліни

  • Технологія отримання та контроль якості сировини переробної промисловості
  • Стандартизація продуктів тваринництва
  • Технологічне обладнання переробних підприємств
  • Метрологія та сертифікація
  • Відходи тваринництва та їх переробка
  • Добавки та інгредієнти в харчових продуктах
  • Безпека харчових продуктів
  • Контроль якості та безпечності харчових продуктів
  • Основи кріогенних та сушильних технологій
  • Культура харчування
  • Сенсорний аналіз харчових продуктів
  • Стандартизація, сертифікація і метрологія
  • Технологічне обладнання харчових виробництв
  • Процеси і апарати харчових виробництв
  • Технохімічний контроль виробництва харчових продуктів
  • Управління якістю та безпечністю харчових продуктів
  • Харчова біотехнологія
  • Нутриціологія
  • Технологія переробки вторинної сировини
  • Експертиза та ідентифікація харчових продуктів
  • Харчові біотехнології
  • Основи екобіотехнології
  • Технологія переробки побутових відходів та відходів сільського  господарства
  • Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини
  • Безпека товарів і довкілля
  • Технологія переробки риби

  • "Біотехнологія вермикультивування".

  • "Біотехнологічні методи дослідження кисломолочних продуктів".

  • "Удосконалення існуючих та розробка нових молочних продуктів".

  • "Удосконалення технологічних процесів виробництва м'ясних продуктів".

  • "Переробка молочної сироватки за допомогою біотехнології одноклітинних водоростей".

  • "Вплив різних кормів на структуру м'яса риб".

  • "Стабілізація біодеструкторів та застосування їх у біоконверсійних технологіях".

  • "Дослідження біотехнологічних способів одержання м'яких сирів".