Основні дисципліни
- Вступ до фаху ХТ
- Технологія переробки продукції тваринництва
- Теоретичні основи технологій харчових виробництв
- Науково-дослідна робота студентів
- Інженерна графіка
- Технологія пакування харчових продуктів
- Загальна технологія харчових продуктів
- Екотрофологія
- Технологія молока та молочних продуктів
- Технологія м'яса та м'ясних продуктів
- Технологія безалкогольних напоїв
- Технологічні розрахунки
- Екологізація харчового виробництва
- Технологія продуктів функціонального призначення
- Методологія та організація наукових досліджень
- Інноваційні технології харчових виробництв
- Сталий розвиток підприємств харчової галузі
- Інтелектуальна та промислова власниість
- Інноваційні технології переробки продукції тваринництва
- Біологія клітини
- Вступ до фаху Біотехнологія
- Біоінженерія
- Нормативне забезпечення біотехнологічних процесів
- Біобезпека в біотехнологіях
- ДНК технології в тваринництві
- Методологія біотехнологічних досліджень
- Нанотехнології в біотехнології
- Біопаливо в Україні та світі
- Біотехнологічні аспекти виробництва та переробки продукції тваринництва
- Екологічна біотехнологія та біоенергетика у тваринництві
- Основи інтелектуальної власності (Біотехнологія)
- Методологія та організація наукових досліджень (Біотехнологія)
- Нормативно-правове регулювання діяльності біотехнологічних і фармацевтичних підприємств
- Молекулярна біотехнологія
Інформаційна База
Наукова діяльність
Тематики
- “Оптимізація біотехнологічних процесів вермикультивування та використання вермикультури в годівлі курчат-бройлерів” (№ держреєстрації 0123U103475).
- “Інтентифікація технології одержання біомаси вермикультури та її застосування за вирощування ракоподібних” (№ держреєстрації0124U002653).
Завершені наукові розробки
- «Теоретичне і практичне обґрунтування розробки біотехнологій утилізації рослинних і тваринних відходів молочних ферм та комплексів».
- «Теоретичне і практичне обґрунтування біотехнології біодеструкторів та їх застосування для підвищення конверсії корму у молочному скотарстві».
- «Біотехнологія культивування Spirulina platensis за використання сироватки молока та застосування біомаси водорості у перепелівництві».
- «Стабілізація заквасок для кисломолочних продуктів».
- «Теоретичне та практичне обґрунтування розробки біотехнологій іммобілізації клітин заквасок для кисломолочних напоїв»
- «Удосконалення біотехнології вирощування личинок Chironomus та використання їх у рибництві»
- «Оптимізація біотехнології підготовки субстрату для вермикультури та встановлення ефективності її застосування в годівлі курчат – бройлерів»
- «Біотехнологія одержання білково-мінеральної біомаси вермикультури та її використання за вирощування CheraxQuadricarinatus».
- «Поліморфізм мітохондріальної та Y-хромосомної ДНК свині».
- «Методологічне обґрунтування маркер-асоційованої селекції в свинарстві України».
- «Методологія молекулярно-генетичного оцінювання сільськогосподарської продукції.
- «Біотехнологія одержання біомаси вермикультури збагаченої Йодом та її застосування за вирощування курчат-бройлерів».
- «Вплив різних рівнів протеїну і лізину на продуктивність та обмін речовин у страусів африканських»
- «Біотехнологія одержання та використання пробіотиків з наночастинками селену та діоксиду церію у птахівництві»
Навчально-методичне забезпечення
-
Стратегія сталого розвитку: Європейські горизонти [Електронний ресурс]: Підручник / І.Л. Якименко, Л.П. Петрашко, Т.М. Димань, О.М. Салавор, Є.Б. Шаповалов, М.А. Галабурда, О.В Ничик, О.В. Мартинюк. – К.: НУХТ, 2022. – 337 с. https://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7343
-
Димань Т.М., Гриневич Н.Є., Мазур Т.Г. Безпека харчових гідробіонтів: Підручник; наук. ред. Т.М. Димань. – Київ: ВЦ «Академія», 2022. – 256 с.
-
Харчові технології: посібник до лабораторно-практичних занять в умовах ННДЦ та в аудиторії студентів денної форми навчання напряму підготовки 6.051701 – харчові технології та інженерія згідно з вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу / С.В. Мерзлов, Н.М. Ломова, С.А. Наріжний, О.О. Сніжко. – Біла Церква, 2016. – 449 с.
-
Екотрофологія .Основи екологічного безпечного харчування: навч. посіб. / Т.М. Димань, М.М. Барановський, Г.О. Білявський та ін. за наук. ред. Т.М. Димань. К.: Лібра, 2006.– 304 с.
-
Методичні вказівки до виконання практичних робіт з курсу „Екотрофологія” здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології / Т.М. Димань, Л.П. Загоруй, Т.Г. Мазур. Біла Церква, 2021.75 с.
-
Загоруй Л.П. Методичні вказівки для практичної та самостійної роботи з дисципліни: «Методологія та організація наукових досліджень» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» / Л.П. Загоруй, Г.П. Калініна, О.П. Гребельник, Н.М. Федорук, Л.П. Король-Безпала. – Біла Церква: БНАУ, 2022. – 45 с.
-
Король-Безпала Л.П. Методичні вказівки до виконання самостійної роботи для студентів біолого-технологічного факультету денної та заочної форм навчання з дисципліни «Інтелектуальна та промислова власність» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» / Л.П. Король-Безпала, Г.П. Калініна, С.В. Мерзлов, О.П. Гребельник, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй, С.А. Наріжний. Біла Церква, 2022. 25 с.
-
Федорук Н.М. Технологіяпереробкипродукціїтваринництва: Методичнірекомендації до виконаннясамостійноїроботи за темою «Технологічнірозрахунки у м’яснійпромисловості» для студентівбіолого-технологічного факультету денної та заочної форм навчанняспеціальності 204 «Технологіявиробництва і переробкипродукціїтваринництва» освітньогорівня «Бакалавр»/ Н.М. Федорук, С.В. Мерзлов, О.П. Гребельник, Г.П. Калініна, В.М. Надточій. С.А. Наріжний. Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала. – БілаЦерква, 2024. – 25с.
-
Федорук Н.М. Матеріалознавство: Методичнівказівки до виконаннясамостійноїроботи по темі «Конструкційніматеріали» для студентівбіолого-технологічного факультету денної та заочної форм навчанняспеціальності 204 «Технологіявиробництва і переробкипродукціїтваринництва» та спеціальності 181 «Харчовітехнології» освітньогорівня «Бакалавр» / Н.М. Федорук, С.В. Мерзлов, О.П. Гребельник, Г.П. Калініна, В.М. Надточій, Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала. – БілаЦерква, 2024. – 15 с.
-
Технологічні розрахунки в молокопереробній галузі: Робочий зошит для виконання практичних та індивідуальних завдань з дисципліни «Технологічні розрахунки» здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології»/ О.П. Гребельник, С.В. Мерзлов, Г.П. Калініна, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала – Біла Церква, 2023. –46 с.
-
Гребельник О.П. Технологічні розрахунки в переробній галузі: Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни «Технологічні розрахунки в переробній галузі» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього рівня «Бакалавр» / О.П. Гребельник, С.В. Мерзлов, Г.П. Калініна, В.М. Надточій, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй. – Біла Церква, 2019. – 47 с
-
Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни «Інженерна графіка» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології». / О.П. Гребельник, С.В. Мерзлов, Г.П. Калініна, В.М. Надточій, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала. – Біла Церква, 2021 – 38 с.
-
Методичні вказівки до виконання індивідуальних робіт з дисципліни «Інженерна графіка» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології»./ О.П. Гребельник, С.В. Мерзлов, Г.П. Калініна, В.М. Надточій, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала. – Біла Церква, 2021 – 24 с.
-
Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни «Інженерна графіка» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології». / О.П. Гребельник, С.В. Мерзлов, Г.П. Калініна, В.М. Надточій, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала. – Біла Церква, 2021 – 52 с.
-
Мерзлов С.В. Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни «Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Біла Церква. – 25с.
-
Наріжний С.А. Теоретичні основи технології харчових виробництв: Методичні вказівки для лабораторно-практичних занять в умовах ННДЦ та в аудиторії студентів денної форми навчання напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» згідно з вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу / С.А. Наріжний. - Біла Церква, 2014. – 79 с.
-
Калініна Г.П.Технологія молока і молочних продуктів. Методичні вказівки до виконання практичної та самостійної роботи для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» першого (бакалаврського) освітнього рівня / Г.П. Калініна, О.П. Гребельник, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала. – Біла Церква, 2023. – 32 с
-
Калініна Г.П. Технологія м’яса і м’ясних продуктів. Методичні вказівки до виконання практичної та самостійної роботи для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» першого (бакалаврського) освітнього рівня / Г.П. Калініна, О.П. Гребельник, Н.М. Федорук, Л.П. Загоруй, Л.П. Король-Безпала. – Біла Церква, 2023. – 30 с.
-
Цехмістренко О.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для студентів біолого-технологічного факультету денної форми навчання з дисципліни «Біологія клітин» для здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» / О.С. Цехмістренко, С.В. Мерзлов, Л.П. Загоруй, Г.П. Калініна – Біла Церква, 2024. – 40 с.
-
Цехмістренко О.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для студентів біолого-технологічного факультету денної форми навчання з дисципліни «Нанотехнології в біотехнології» для здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» / О.С. Цехмістренко, С.В. Мерзлов, Л.П. Загоруй, Г.П. Калініна – Біла Церква, 2024. – 34с.
-
Цехмістренко О.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для студентів біолого-технологічного факультету денної форми навчання з дисципліни «Основи молекулярної біології» для здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» / О.С. Цехмістренко, С.В. Мерзлов, Л.П. Загоруй, Г.П. Калініна – Біла Церква, 2024. – 44 с.
-
Цехмістренко О.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для студентів біолого-технологічного факультету денної форми навчання з дисципліни «Біоінженерія» для здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» / О.С. Цехмістренко, С.В. Мерзлов, Л.П. Загоруй, Г.П. Калініна – Біла Церква, 2024. – 69 с.
-
Цехмістренко О.С. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для студентів біолого-технологічного факультету денної форми навчання з дисципліни «Біологія продуцентів» для здобувачів вищої освіти ОР «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» / О.С. Цехмістренко, С.В. Мерзлов, Л.П. Загоруй, Г.П. Калініна – Біла Церква, 2024. – 42 с.